Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Яку форму навчання обираю у 2023/2024 н.р.?
Total 38 common:people_all_forms

Місячник шкільної бібліотеки

Date: 24 жовтня 2022 о 19:15, Refreshed 20 березня 2023 о 21:21
317 views

Мова - то краса нашого життя, - наше майбутнє. Рідне слово - невмирущеджерело, з якого ми пізнаємо навколишній світ, свою родину, свій народ. Для кожного народу, кожної нації найближчою і найдорожчою є його рідна мова. Рідною мовою української  нації є українська мова. Поняття рідної мови невіддільне від думки про рідний край, батьківську хату, материнське тепло. Мова - одне з багатьох див, створених людьми. Вона відзеркалює душу народу, його історію. В рамках місячника шкільних бібліотек з учнями 9 класу був проведений бібліотечний урок: << Цікаві факти про українську мову>>.  Учні  дізналися, що найдовше слово в українській мові містить 31 літеру - << рентгеноелектрокардіографічного>>. Цікаво, що найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера <<П>>. Також на цю літеру починається  найбільша кількість слів. Найпасивніша - буква << Ф>>, яка зустрічається  лише у небагатьох  запозичених словах . Наприкінці уроку учні приймали активну участь у вікторині <<Як добре ви знаєте українську мову?>> .  Діти продемонстрували свої вміння, ерудицію, та знання з мови.

Сьогодні, 18 жовтня, з учнями 8 - Б класу відбувся майстер клас << Лялька - мотанка - падарунок для героя>>. Лялька - мотанка - символ родючості, материнства, хатньо - побутовий оберіг - є відзеркаленням прадавньої культури і традицій наших пращурів. І як би таємничо це не звучало. українська лялька встановлює звязок поколінь, її  вважають священним символом на здоровя, благополуччя, добро. То чому ж у неї немає  обличчя? Наші предки вірили, що саме через обличчя до ляльки можна привязати душу людини або зурочити когось недобрим оком. На деяких мотанках  замість обличчя викладали різнокольоровими нитками хрест. Це є традиція і своя символіка. Горизонтальна лінія означає - землю, а вертикальна - небо. Учні робили вперше, власноруч свою ляльку - мотанку з веселим настроєм, позитивною енергією, адже кожна дрібниця має значення. Що означає волосся для ляльки - мотанки? Волосся - це здоровя. Чим довше і гарніше коса, тим буде більш здорова людина, яка зробила цю ляльку або кому подаруєте цю ляльку. Результатом майстер класу по виготовленню  ляльки - мотанки стали обеоеги для наших ангелів - охоронців ЗСУ. І поїдуть наші обереги на передову.  Щира подяка дітям і батькам!

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з учнями 1,2,3, 4 класів провели конкурс малюнків:<< Війна очима дітей>>.

  

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з учнями 4 - А класу провели конкурс віршів: <<Моя незламна Україна>>. Вірш << Що для мене Україна?>>  автор Тетяна Строкач читають: Подосян Сюзанна, Чуприна Денис, Ротань Денис, Демянчук  Маргарита, Корж Ілля, Марія Колєснікова.

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з учнями 7 - Б класу провели конкурс віршів:<< Моя незламна Україна>>.  Вірш << Батьківщина>> автор О.Довгий читає Горових Юлія.

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек  з учнями 8 - Б класу провели конкурс віршів: << Моя незламна Україна>>. Вірш << Україна>> автор  Маряна Савка читає Шепель Дмитро та Бут Данило.

В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек з учнями 5-Б класу провели конкурс віршів:<< Моя незламна Україна>>. Вірш << Моя Україна- це пісенька мами>> автор Людмила Савчук читає Коломієць Владислав.

Comments:
Only authorized users can leave comments.